Γεωργία Καλοδίκη

Συνθέτις

Βιογραφία

Γεωργία Καλοδίκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1975) όπου σπούδασε κλασική κιθάρα με την Έλενα Παπανδρέου καθώς και ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τον Ιωσήφ Παπαδάτο, τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον Αλέξανδρο Καλογερά και τον Θεόδωρο Αντωνίου. Κατέχει δίπλωμα στην κλασική κιθάρα και στην σύνθεση (Α’ βραβείο, Μουσική Εταιρεία Αθηνών, 2004). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικής επιστήμης και Τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση στην Σύνθεση και κάτοχος Master και Διδακτορικού από το Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σύνθεσης με τους Alvin Lucier, Christian Wolf, Rebecca Saunders και Bryan Ferneyhough καθώς και σεμινάρια μουσικής για το θέατρο και τον κινηματογράφο με τον Αλέξανδρο Μούζα. Η εργογραφία της περιλαμβάνει έργα για οργανική, και ηλεκτρονική μουσική, καθώς και έργα για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί και έχει λάβει παραγγελίες από την ALEA ΙΙΙ του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το Μέγαρο Μουσικής, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Καμεράτα, το ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την ΑΣΟΝ, το Festival Acanthes, τους Kreutzer quartet και το Old Operating Theatre του Λονδίνου.

Έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο συμμετέχοντας στον κύκλο των φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη (περίοδος 2010-2012) σε τέσσερα έργα εποχής (Newmeyer’s Safety last, Charlie Chaplin’s The kid, Y.Protasanov’s Aelita: Queen of Mars,Sternberg’s Underworld).

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με την Ρούλα Πατεράκη (Ε.Ibsen-Το ξύπνημα των Νεκρών 2011, P.Hamilton-Το φως του γκαζιού, 2012), την Ευαγγελία Θαλασσινή (Α.Παπαδιαμάντη - η Ναυς των ονείρων, Κενός Χώρος, 2014) και τον Ηλία Ευαγγελίδη (Α.Τσέχωφ - Αφέντης και Δούλος, Χοροχρόνος, 2016).

Από το 2012 εκπονεί νέα διδακτορική έρευνα στην ηλεκτροακουστική μουσική σύνθεση στο Ιόνιο πανεπιστήμιο με τον Θεόδωρο Λώτη. Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών «Πολύτονον», μέλος της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών και του ΕΣΣΗΜ. Μουσική τηςκυκλοφορεί από την Subways Records.